Prima platforma CROWDFUNDING din Romania

Prima platforma de “Crowdfunding” din Romania a fost pusa la punct de un clujean, Mirel Borodi, directorul general al Trustului de Consultanta Transilvanean, si va fi lansata curand. Pe scurt, orice antreprenor care are nevoie de multifinantare isi inregistreaza pe platforma proiectul de afaceri iar acesta poate fi finantat de catre cei interesati. Pe platforma de “Crowdfunding” vor putea fi inscrise si proiecte creative. Mirel Borodi a explicat in exclusivitate pentru BuzzNews.ro cum va functiona noua platforma.

BuzzNews.ro: Ati lansat o platforma de crowdfunding in premiera nu doar pentru Cluj, ci si pentru Romania. Explicati-ne va rugam cum va functiona?

Mirel Borodi: Ca principiu, Crowdfunding este un mod inedit de strângere de fonduri în reţea, mai exact într-o reţea organizată de oameni care cred în aceleaşi principii şi care îşi investesc banii cu scopul de a ajuta o idee să prinda viata. Acest tip de multifinanţare are loc doar în mediul online şi dispune de avantaje pe care anumiţi investitori offline nu le au, având suportul a mii de oameni din diferite locuri ale lumii care au aceleaşi scopuri.

Este în esenţă, o strategie de marketing implementată fie înaintea, fie în timpul realizarii unui produs cultural, social sau politic. În mare, vorbim despre funds raising, dar o formă evoluată a acestuia, care elimină sistemul de donaţie şi îl înlocuieşte cu o metodologie de tip recompensă. Astfel iniţiatorii unui proiect crează în jurul lor o reţea socială căreia îi pune la dispoziţie câteva servicii legate de un anumit proiect. Membrii reţelei oferă bani în schimbul serviciilor la care au acces, ajutând astfel la crearea sau dezvoltarea produsului respectiv, conform Wikipedia.

Ca platforma, www. multifinantare.ro isi propune sa ofere trei tipuri de produse:

1 – Proiecte Capital – initiate de catre companii si care, in schimbul banilor primiti de la investitori, vor emite actiuni sau obligatiuni,

2 – Proiecte Creative– initiate de persoane fizice sau juridice si care in schimbul banilor primiti vor oferi recompense si

3 – Proiecte Caritabile pentru cei care vor sa ajute pe altii…

http://multifinantare.ro/blog/1/prima-platforma-crowdfunding-din-romania

Informatii utileproiect academiile virtuale nivel info

ProiectROMANIA MULTIMEDIA – ACADEMIILE VIRTUALE

http://televiziuneaelevilor.ro/wp-content/uploads/2017/02/304877_415449255207208_1084755048_n-800x404.jpghttp://televiziuneaelevilor.ro/wp-content/uploads/2017/02/304877_415449255207208_1084755048_n-150x150.jpgtveadminUncategorizedPrima platforma CROWDFUNDING din Romania Prima platforma de “Crowdfunding” din Romania a fost pusa la punct de un clujean, Mirel Borodi, directorul general al Trustului de Consultanta Transilvanean, si va fi lansata curand. Pe scurt, orice antreprenor care are nevoie de multifinantare isi inregistreaza pe platforma proiectul de afaceri iar...Proiect al asociatiei "Romania Multimedia – Centrul Cultural Educativ Virtual International"