Ideea de a le dărui tinerilor europeni un permis Interrail gratuit când împlinesc 18 ani devine tot mai populară în Parlamentul European.

Plăcerea de a călători cu trenul. Spaţiul necuprins. Să treci frontiere în viteză. Să soseşti în locuri noi, cu promisiunea unor peisaje şi întâlniri noi. Din 1972, un permis Interrail de o lună i-a ajutat pe europenii sub 26 de ani să se bucure de acestea. Dar la un preţ. De la 245 de euro pentru un parcurs uşor şi până la aproape dublu. Acum ideea de a le da europenilor un permis gratuit când împlinesc 18 ani e tot mai populară. Ce ar fi dacă le-am da tinerilor Europei când împlinesc 18 ani un bilet Interrail, cadou din partea Uniunii Europene ? Dl Weber a cerut Comisiei să lanseze un proiect.

În anii ’80, a fost utilizat anual de 250.000 de persoane. Costul estimat al permiselor gratuite este de maxim 1,5 miliarde de euro, dacă două treimi din cei 5,5 milioane de tineri europeni îl folosesc. În esenţă susţin toate acţiunile care le oferă tinerilor posibilitatea de a călători în interiorul UE. Doresc ca poate anul viitor statele membre să facă o declaraţie concretă. Alţi eurodeputaţi au sesizat potenţialul beneficiu ecologic. Dacă totul este ecologic, cu atât mai bine.

În acel caz, finanţarea nu ar fi o problemă. Când te gândeşti că firmele de transport aerian europene primesc de la contribuabili 30 de miliarde de euro pe an, finanţarea nu va fi o problemă. Un orar ? Nu, încă aşteptăm semnalul verde. Ideea nici măcar nu a părăsit încă peronul. Dar dacă o va face, politicienii speră ca ea să dea aripi imaginaţiei tinerilor tot mai dezamăgiţi şi afecţiunii acestora pentru continentul lor divers.

http://televiziuneaelevilor.ro/wp-content/uploads/2015/08/europarlTV.jpghttp://televiziuneaelevilor.ro/wp-content/uploads/2015/08/europarlTV-150x150.jpgtveadminUncategorizedIdeea de a le dărui tinerilor europeni un permis Interrail gratuit când împlinesc 18 ani devine tot mai populară în Parlamentul European. Plăcerea de a călători cu trenul. Spaţiul necuprins. Să treci frontiere în viteză. Să soseşti în locuri noi, cu promisiunea unor peisaje şi întâlniri noi. Din 1972, un...Proiect al asociatiei "Romania Multimedia – Centrul Cultural Educativ Virtual International"